EasyTube

EasyTube 3.0

Muziek en video's van YouTube downloaden

VOOR

  • Uitnodigend hoofdmenu
  • Zoeken op categorieën mogelijk
  • Snelle downloads
  • Land kiezen op YouTube.com

TEGEN

  • Geen goed resultaat bij hoge resoluties
  • Moeilijk gericht te zoeken

Goed
7

EasyTube is een gratis app voor Android waarmee je filmpjes en muziek ophaalt van YouTube. Met het programma download je clips in 't mp4-formaat (video), maar ook als mp3.

Wanneer je EasyTube opent, krijg je een overzicht van de meest bekeken en hoogst gewaardeerde recente video's. Om zelf filmpjes te vinden, gebruik je de zoekknop rechtsboven. EasyTube laat je ook zoeken op categorie. Hiervoor druk je op de menuknop op je telefoon. Op deze manier open je tevens de instellingen, waar je onder meer de downloadlocatie verandert.

Heb je een video gevonden, dan krijg je meteen een duidelijk overzicht van de downloadmogelijkheden. De 'recommended' (oftewel, aangeraden) videoresolutie is 640x360. Dit blijkt zelfs nodig: onze pogingen om clips in het formaat 1280x720 te downloaden, leidden slechts tot kapotte bestanden. Daarnaast laat de handmatige zoekfunctie van EasyTube te wensen over. De resultaten zijn erg gebonden aan uploaddatum en we vonden geen manier om te filteren op relevantie.

EasyTube is een fijne mp3 en video downloader voor YouTube als je niet speciaal een filmpje in gedachten hebt. Je bladert gewoon even lekker rond in het aanbod en dankzij de duidelijke downloadinstructies heb je clips zo binnen. Wil je gericht te zoeken, dan is de YouTube downloader TubeX veel bruikbaarder.

Beoordelingen about EasyTube